news-details
Ekonomija

U hotelima u Herceg Novom 888 gostiju

Izvor: Radio Jadran

Skoro svi veći hotelski objekti u Herceg Novom otvoreni su i u njima, uz umanjene cijene ponude prilagođene nižim tarifama, boravi oko 888 gostiju.

Za posjetioce će, dok se pandemija ne smiri i dolasci gostiju postanu izvjesniji, biti zatvorena sva tri hotela kompanije Carine, Park i Delfin u Bijeloj i Kumbor u istoimenom mjestu, kao i Iberostar Herceg Novi u Njivicama.

Ovo je trebalo da bude prva godina u kojoj će hoteli kompanije Carine poslovati u sastavu španskog turoperatora Iberostar, jednog od najvećih u svijetu. Sezona je prema desetogodišnjem ugovoru o saradnji trebalo da traje 214 dana, a Iberostar se obavezao da će u narednih deset godina u Bijelu i Kumbor dovoditi visokoplatežne goste.

Vlasnik kompanije Carine, Čedo Popović, bio je optimističniji kada su granice ponovo otvorene i očekivao je da će makar jedan od hotela sredinom jula biti otvoren, te da će kakav-takav prihod imati u avgustu i septembru.

-Hotele još nijesmo otvorili i tu nema promjene u odnosu na protekli period. Ipak, čekamo da vidimo da li će biti nekih promjena nakon 1. avgusta, iako još ne znamo. Nemamo ni najava, ali čekaćemo početak avgusta-rekao je Popović Radiju Jadran.

On je dodao da će, u slučaju promjena, vjerovatno otvoriti hotel Park.

U hotelu Iberostar Herceg Novi u Njivicama čekaju odluku menadžmenta o otvaranju i nadaju se da bi to moglo biti u narednih nekoliko dana. Sve će, kako su naveli, zavisiti od interesovanja, a cijene su u odnosu na prošlogodišnje niže oko 20 odsto.

-Cijene se mijenjaju u zavisnosti od perioda godine, odnosno sezone, obično na svakih 15-ak dana, ali odluku o tome donosi glavni menadžment u Španiji. Poziva, odnosno interesovanja smo imali tokom praznika, ali sve to nije ohrabrujuće-rekli su iz hotela.