news-details
Ekonomija

Epidemiološki faktor ključ za turističku sezonu

Izvor, : TV Vijesti

Državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) Damir Davidović u „Bojama jutra“ rekao je da je epidemiološki faktor ključ za turističku sezonu.

-Desilo se ono čega smo se svi plašili. Nedostatak discipline doveo je povećanog broja zaraženih, situacija je značajno komplikovanija. Apelujem na građane da poštuju jednostavne mjere-rekao je Davidović.

-Ako situacija sa virusom bude bolja i ako narednih 14 dana budemo poštovali mjere NKT , možda se i možemo nadati avgustu. Ako zajednički radimo u nastavku, nadamo se i septembru. Imamo interesovanje iz Rusije, jugoistočnih zemalja, o regionu da ne pričam. Radimo sve što možemo da to interesovanje održimo-rekao je Davidović i dodao da avioni iz Bjelorusije „puni lete za Crnu Goru, a neke avio kompanije su otkazali letove“.

Komentarišući to što je Crna Gora uklonjena sa liste bezbjednih zemalja, Davidović kaže da je lista bila izuzetno značajna za Crnu Goru i da je Evropska komisija prepoznala napor.

Davidović je rekao da će ova godina da bude izazovna .

-U ovom trenutku od 45 do 50 odsto hotela je otvoreno, kada gledamo po broju kreveta ta brojka je veća-rekao je Davidović i dodao da su naši hotelijeriu pokazali da mogu da se prilagode situaciji.