news-details
Ekonomija

Nurković održao obećanje, na potezu Opština Bar

Izvor, foto: Glas Mrkojevića

Ministar saobraćaja u Vladi Crne Gore Osman Nurković na sastanku u Mrkojevićima prije dvije sedmice obećao konkretne korake u vezi rekonstrukcije puta (kroz Mrkojeviće,op. Feral.bar) i krenuo u realizaciju obećanog.

Naime, na adresu Opštine Bar , kako nezvanično saznajemo, upućena su dva Ugovora za koje se očekuje da će biti potpisana od strane gradonačelnika grada pod Rumijom Dušna Raičevića. Jedan ugovor predstavlja obavezu opštine Bar da krene u eksporpijaciju zemljišta za izgradnju dionice puta Kamenički most – brdo Sv. Ivan, a drugi predstavlja obavezu Uprave za puteve da nakon eksproprijacije zemljišta krene u izgradnju ove dionice duge 10,5 km koju mještani Mrkojevića čekaju već decenijama.

Vjerujemo da će veoma brzo gradonačelnik Raičević potpisati pomenute Ugovore , jer je i sam izrazio veliku želju i namjeru, na skupu u Mrkojevićima prije tri sedmice, da ovo višedecenijsko pitenja bude riješeno u njegovom mandatu.

Redakciji Glasa Mrkojevića stigli su brojni upiti mještana ove mjesne zajednice koji su se u posljednjih mjesec dana intenzivno interesovali što se dešava sa realizacijom rekonstrukcije puta nakon dva sastanka sa gradonačelnikomRaičevićem i ministrom Nurkovićem.

Mještani Mrkojevića vjeruju da će se ovog puta konačno ostvariti višedecenijska obećanja nadležnih, u čemu su i gradonačelnik Raičević i ministar Nurković pokazali dobru volju.