news-details
Ekonomija

Prihodi ulinjskog Parking servisa u aprilu manji za čak 95 odsto

Izvor: Vijesti.me

Prihodi ulcinjskog Parking servisa, nakon početka epidemije koronavirusa, u martu su pali za 80 odsto, dok su do 20. aprila oni manjii za 95 odsto u odnosu na ranije poslovanje.

To je “Vijestima” potvrdio direktor Parking servisa Aleksandar Jacović, ističući da uprkos tome Društvo isplaćuje zarade zaposlenim zahvaljujući ranijim poslovnim rezultatima.

-Pad prihoda je bio očekivan jer se parkinzi sada ne naplaćuju. Budući da smo relativno mlada firma, registrovana tek u junu prošle godine, trenutna situacija predstavlja veliki izazov kako bi održali stabilno, odnosno pozitivno poslovanje-kazao je Jacović.

U dogovoru sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem, podsjetio je, donijeta je odluka o mirovanju radnih odnosa za terenske radnike, odnosno za kontrolore, inkasante i pomoćne radnike, dok je za zaposlene u administraciji donijeta odluka o skraćenom radnom vremenu sa dežurstvima. Naglasio je da se u cilju sprovođenja mjera koje su donijeli Vlada i Nacionalno koordinaciono tijelo, a u cilju sprečavanja širenja epidemije sprovode sve mjere zaštite zdravlja zaposlenih.

-Kada je u pitanu održivost poslovanja Društva, uspjeli smo da uprkos smanjenim prihodima isplatimo martovske zarade zaposlenim kao i da pokrijemo ostale troškove za mart, zahvaljujući dobrom poslovanju u prethodnom periodu. Kada je u pitanju naredni period, a imajući u vidu epidemiološku situaciju, nesumljivo je da će Društvo uz poteškoće uspjeti da isplati zarade zaposlenih za april, kao i ostale troškove za taj mjesec, sa nadom da će nakog tog perioda doći do stabilizacije sveukupnog stanja-naveo je Jacović.

Smatra da je i neophodna podrška Vlade u dijelu oslobađanja plaćanja poreza i doprinosa zaposlenih za period trajanja posebnih mjera.

-Kao i smanjenje poreza na dodatnu vrijednost za usluge parkinga sa 21 na sedam odsto imajući u vidu da usluge parkinga spadaju u komunalne usluge, kao i refundacija troškova zarada zaposlenih u iznosu bruto minimalne plate za vrijeme tranja posebnih mjera-kazao je Jacović