news-details
Kultura

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović: Čudesni svijet Voja Tatara trajno je nasljeđe crnogorske kulture

-Čudesni svijet koji je stvorio Vojo Tatar potvrđena je vrijednost i trajno nasljeđe crnogorske kulture, a uz ostale velikane naše likovne umjetnosti poslijeratnog perioda, biće i snažan oslonac i putokaz generacijama umjetnika koje dolaze-kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović koji je uputio telegram saučešća povodom smrti istaknutog crnogorskog umjetnika, slikara Vojislava Voja Tatara.

-Žalim zbog smrti istaknutog crnogorskog umjetnika Voja Tatara, koji je stvaralačkim opusom dao nemjerljiv i prepoznatljiv doprinos crnogorskoj likovnoj umjetnosti. Njegovo bogato i izvanredno višedecenijsko djelo nosi pečat domovine Crne Gore i rodnog cetinjskog kraja.

Tokom duže od šest decenija umjetničkog rada, temeljno, istrajno i neumorno istraživao je i interpretirao ljepote crnogorskog pejzaža i ceklinskog kamena, ostajući tako do kraja posvećen i vjeran svom zavičaju. Taj čudesni svijet koji je stvorio Vojo Tatar potvrđena je vrijednost i trajno nasljeđe crnogorske kulture, a uz ostale velikane naše likovne umjetnosti poslijeratnog perioda, biće i snažan oslonac i putokaz generacijama umjetnika koje dolaze.

Uz zahvalnost velikom umjetniku na pregalaštvu i stvaralačkim dostignućima, njegovoj porodici, prijateljima i umjetničkoj zajednici upućujem izraze iskrenog saučešća-naveo je Bogdanović u telegramu saučešća.