news-details
Kultura

Za one Kotorane koji ne prate društvene mreže i portale

-Internet portali, Facebook, Instagram i ostale društvene mreže odavno su postali standard u poslovanju i razmjeni informacija. Kada se tome doda komentarisanje, diskutovanje, dodavanje slika, videa i fajlova jasno je da je ovaj način komunikacije postala naša svakodnevica, čemu je u posljednje vrijeme doprinijela izolacija uzrokovana koronavirusom.

Naravno da ima i onih kojima su društvene mreže i portali još uvijek nepoznanica, tako da JU Kulturni centar “Nikola Đurković”  Kotor nastoji da blagovremeno obavijesti o aktivnostima sve ljubitelje pozorišta, književnosti, likovne i filmske umjetnosti-objavili su iz kotorske ustanove kulture.

Ispred glavnih vrata K ulturnog centra postavljena je nova, metalna vitrina sa plutanom oglasnom tablom i led svjetiljkama koje su spojene na gradsku rasvijetu.

Kako oglasne table služe za blagovremeno obavještavanje javnosti, prolaznici će biti u toku sa kulturnim, sportskim i drugim programima dnevnog ili mjesečnog repetoara u Kotoru.

Kako navode iz Kulturnog centra, veliki priliv različitih informacija u toku dana može da dovede do propuštanja dobrog filma ili predstave, pa će nova oglasna tabla služiti ne samo za puko informisanje, već će “često biti direktiva i smjernica za bolje lično organizovanje i planiranje posjeta jednoj od organizacionih jedinica Kulturnog centra”.

-Prelijepa led rasvijeta unutar table, koja se pali u smiraj dana zajedno sa gradskom rasvjetom, zasigurno će svakome skrenuti pogled i nakon pandemije izazvane koronavirusom, kada se nastave kulturno – umjetnički sadržaji, olakšati ono vječito pitanje – Kuda večeras?- stičui su iz kotorskog Kulturnog centra.