news-details
Ekonomija

Posjetioci od prvog juna mogu u Portonovi

Izvor: Info biro 

Marina u Portonovi resortu je kompletirana, a građevinski radovi na stambenom dijelu su u posljednjoj fazi. Stevan Milić, član pravnog Odbora direktora Portonovi Resort Management Company, kaže da je plan da se kompleks pusti u rad već od prvog juna.

-Niko se nije nadao ovakvoj situaciji. Na početku 2020. sve je ukazivalo na to da ćemo imati jednu zaista fantastičnu turističku sezonu i rekordan broj posjetilaca i gostiju, ne samo u Portonovom, već širom Crne Gore. Ipak, situacija sa Kovidom 19 je značajno poremetila sve planove. Mi spremno dočekujemo predstojeću ljetnju turističku sezonu, kompletno naselje Portonovi je spremno, i biće završeno za nekih 15 dana-dodao je Milić.


U Portonovom i 30 raznih marketa, restorana, barova, marina…

Pored 214 stambenih jedinica, u sklopu rizorta će se naći oko 30 različitih retail radnji, odnosno veliki broj restorana, plaža, plažni bar, fashion radnji, antikvarnica, galerija, te veliki super-market.

-Sve su to stvari koje će biti spremne  i od juna puštene u funkciju. Tu je i marina sa svojim kapacitetom od 238 vezova, sa kapacitetom najvećeg veza do 70 metara jahti, s tim što može da se radi i na spajanju dva veza, tako da suštinski možemo primiti brodove do 140 metara- kazao je Milić.

 U toku su i građevinski radovi na prvom One&Only hotelu u Evropi, elitnom zdanju za koje važe projekcije da će postati svjetski reper u oblasti turizma i usluga. Iako je otvaranje najavljeno za jul, usljed pandemije taj rok je pomjeren za oktobar tekuće godine, kazao je Milić.

Virus korona je imao uticaja i na prodajni aspekt u cijelom Portonovi kompleksu. Ipak, iz menadžmenta su zadovoljni interesovanjem potencijalnih kupaca.

Posebno ohrabruje to što je Portonovi u najvećoj mjeri ispunio svoj strateški cilj – zapošljavanje prvenstveno lokalnog stanovništva.

-Definitivno mogu da potvrdim da smo ispoštovali taj dio u najvećoj mogućoj mjeri i koliko je to bilo moguće. U operativi imamo trenutno 205 zaposlenih od čega je 50 odsto njih iz Herceg Novog i Boke, 63 su ekspata, a preostali broj zaposlenih je iz ostatka Crne Gore. Znate i sami da smo imali otvorenih između 350 i 400 radnih mjesta, koji su dodatno pored ovih 205 trebali da budu upošljeni u toku ove godine-naveo je Milić.

Vrijednost investicija u Portonovi, koji je još ranije prepoznat kao jedan od najprestižnijih i najambicioznijih projekata rezidencijalnog tipa u ovom dijelu Evrope, iznose milijardu eura.

*Fotografije: Skrinšot Info Biro