news-details
Ekonomija

Opština Bar za podsticaj preduzetništvu pripremila 150.000 eura

Komisija za raspodjelu sredstava Opštine Bar raspisala je Javni poziv za učešće u Programu podsticaja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku. Cilj programa je podrška započinjanju sopstvenog biznisa, unaprjeđenju postojećeg poslovanja i otvaranju novih radnih mjesta, subvencijama za biznis planove aplikanata.

Iz opštinskog budžeta za podsticaj razvoja preduzetništva po ovom pozivu opredijeljeno je 150.000 eura, a najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu je  5.000 eura. Poziv za raspodjelu sredstava otvoren je 45 dana od dana objavljivanja, odnosno do osmog  jula.

-Pravo prijave na Javni poziv imaju nezaposlena lica  na evidenciji Biroa rada Bar, privredna društva i preduzetnici sa sjedištem na teritoriji opštine Bar i registrovani u CRPS, te potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje-objavili su danas na zvaničnim profilima Opštine Bar na društvenim mrežama

Info dan za sva pitanja o ovom javnom pozivu je desetog juna u zgradi Opštine Bar od 9-14 sati.  Sve informacije o pozivu, kriterijumima i načinu prijave dostupne su na veb sajtu Opštine Bar www.bar.me.