news-details
Ekonomija

U Baru raspisan Javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu Opštine Bar raspisala je Javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu za 2020. godinu koji je otvoren 30 dana, odnosno do 24. juna. Ukupan iznos opredijeljen za podršku ženskom preduzetništvu je 35.000 eura, dok je maksimalan iznos podrške po biznis planu 3.000 eura.

-U pitanju su bespovratna finansijska sredstva koje se dodjeljuju kao podsticaj ženama da pokrenu svoje biznise, za potporu lokalnog ekonomskog razvoja i otvaranje novih radnih mjesta-saopšteno je iz Opštine Bar

Ova sredstva namijenjena su za subvencioniranje biznis ideja preduzetnica i privrednih društava u kojima su žene nosioci biznisa – osnivačice, jedan od osnivača ili izvršne direktorke, sa prebivalištem odnosno sjedištem na teritoriji te opštine.

Info dan za pitanja i konsultacije povodom ovog javnog poziva biće organizovan desetog  juna u zgradi Opštine Bar od 9-14 sati.  Detaljne informacije o pozivu, kriterijumima i načinu prijave dostupne su na web sajtu www.bar.me.