news-details
Sport

“Biram Crnu Goru” pozdravlja odluku o sufinansiranju članarina

Strankaa “Biram Crnu Goru” pozdravila je danas Odluku Ministarstva sporta i mladih o sufinansiranju članarina djece koja se bave spotom .

-Povećanjem dotacija od strane naše države klubovima, stekla bi se osnova da ti kolektivi najmlađim polaznicima ne naplaćuju članarinu. Bavljenje sportom ne smije biti privilegija pojedinaca, jer samo tako možemo imati zdravu naciju. Mi smo o ovome pričali i u našem programu i od toga nećemo odustati-kazala je Sonja Simonovska, koja je ispred “Biram Crnu Goru” članica Odbora direktora DOO Sportsko-rekreativni centar Bar.

Na XVII sjednici Skupštine Opštine Bar koja je održana četvrtog novembra 2019, veliku pažnju je privukla diskusija dugogodišnje sportske radnice Simonovske koja je tada bila odbornica “Biram Crnu Goru” u lokalnom parlamentu.

-Djeci koja žele da se bave sportom treba obezbijediti besplatno treniranje, jer mnogi roditelji nijesu u mogućnosti da izdvoje sredstva. Predlažem da se kod Sekretarijata za kulturu, sport i mlade otvori nova klasifikacija, gdje će novac za besplatno bavljenje sportom biti raspoređen -rekla je tada Simonovska.