news-details
Sport

Brdska auto trka Podi – Herceg Novi 2020 šestog i sedmog juna

U organizaciji Auto-moto sportskog kluba Podi, šestog i sedmog juna na Podima biće održana brdska auto trka (BAT) Podi – Herceg Novi 2020, koja zvanično otvara  sezonu brdskih trka.

Prva ovogodišnja brdska trka biće  organizovana u skladu sa preporukama i procedurama NKT-a i Ministarstva sporta koje budu na snazi na dan održavanja trke.

-Usljed pandemije izazvane virusom COVID 19, bilo je neizvjesno da li će se trka uopšte održati. Stoga su pripreme za predstojeću trku veoma zahtjevne, jer u ovako kratkom vremenskom periodu treba obezbijediti sve preduslove za njenu kvalitetnu realizaciju, kao i sve neophodne mjere u cilju maksimalne sigurnosti vozača i zaštite svih učesnika. I pored svega toga, očekujemo preko 40 vozača -kazala je Slađana Radović, direktorka za bezbjednost trke.

 Vozači će se takmičiti na stazi dužine 4 km i 470 m. U subotu, 6. juna prvi i drugi trening zakazani su za 11:00 i 13:00, a u nedjelju 7. juna trka je u 11:00. i 13:00.Tehnički pregled i verifikacija vozila su u petak 5. juna od 17:00-19:00h, a vanredni tehnički pregled narednog dana od 8:00 – 9:00, prije prvog treninga. Brdsku trku uživo će prenositi MNE Sport.

BAT Podi – Herceg Novi 2020 se organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, uz podršku “Merdijan” kladionice i preduzeća “Carine” Čedo Popović, kao i brojnih kompanija i pojedinaca, zaljubljenika u auto sport.