news-details
Društvo

Prijem u Opštini Bar za uglednog filantropa

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas humanistu i filantropa Hajriza Hačka Brčvaka, jednog od najvećih dobrotvora sa naših prostora, poznatog po mnogobrojnim dobročinstvima i brojnim donacijama.

Raičević je zahvalio Brčvaku za pokazanu solidarnost i humanost u vremenu borbe protiv COVID–19, i za mnoštvo dobrih dijela koja su pomogla institucijama, a građanima pružila podršku i ohrabrenje.

-Vaša posvećenost čovjekoljublju i oporavku zemlje i grada kroz brojne vrijedne donacije Baru i Crnoj Gori dala je nemjerljiv doprinos odgovoru čitavog društva u ovoj neočekivanoj situaciji, i pružila ohrabrenje i motiv građanima da istraju, i da osjete da nisu sami u trenutku velike zdravstvene krize u čitavom svijetu-kazao je Raičević.

Brčvak je zahvalio predsjedniku Opštine Bar na prijemu i istakao zadovoljstvo da je u prilici da pomaže drugima.

-Mi smo samo dio jednog velikog mozaika - naše zajednice, i u njemu svako od nas ima svoje mjesto. Ja sam zahvalan što sam dio tog mozaika i što smo u prilici da jedni druge podstičemo na dobra djela, radeći tako za dobrobit svih-kazao je Brčvak.

Na sastanku je razgovarano o pokretanju inicijative za uspostavljanje prijateljstva  Bara i  Štajnfurta u SR Njemačkoj  u kojem Brčvak živi i radi, na temelju čega bi se radilo na unaprjeđenju saradnje dva grada.

Brčvak i fondacija "Hemiias" iz Njemačke čiji je on osnivač, od početka pandemije koronavirusa u Crnoj Gori donirali su više od 500.000 eura – novčano, u medicinskoj opremi, respiratorima, paketima pomoći u hrani i higijeni. Preko Nacionalnog koordinacionog tijela uputio je barskoj bolnici značajnu donaciju, dok je najugroženije stanovnike preko Opštinske organizacije Crvenog krsta pomagao paketima osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu.

Brčvak je nedavno uputio i donaciju Opštini u vidu zaštitih maski, koje su preko nadležnih službi lokalne uprave dijeljene građanima.

*Fotografije: Opština Bar